Memorie në Shitje – Bli Online

Një memorie është një pjesë e rëndësishme që ndikon në shpejtësinë dhe performancën e kompjuterit. Është më e shpejta për të lexuar dhe shkruar krahasuar me llojet e tjera të hapësirës ruajtëse në një kompjuter të tillë si HDD dhe SDD.

Memorie në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 5 results

Showing all 5 results

RAM-i është një memorie e brendshme për ruajtjen e programit, të dhënave dhe rezultateve të programit. Ju mund të gjeni RAM-et kompjuterikë të disa markave si Corsair, Samsung, Kingston, Hynix, AOXER, HP, dhe shumë më tepër. Ju merrni mundësi të ndryshme për zgjedhjen e RAM-it si DDR2, DDR3 dhe DDR4 dhe konfigurimi i memorjes së këtyre RAM-eve varion nga 2 GB, 4 GB deri në 8 GB dhe 16 GB. Këto janë bërë posaçërisht për desktop, dhe secili RAM vjen me një numër të ndryshëm të kunjave për lidhje. RAM-et me konfigurim më të lartë të kujtesës janë shumë të kërkuar sepse lejojnë konsumatorët të bëjnë shumë detyra me lehtësi. Ju mund të futeni lehtë dhe të luani dhe jeni gati për t’u përdorur sa më shpejt që të jeni në prizë. Ato janë në përputhje me të gjitha platformat Intel dhe AMD. Lista e çmimeve me 190 RAM kompjuterësh është dhënë më poshtë dhe lista po përmirësohet akoma gjatë vitit 2021.

RAM-i i kompjuterit është në dispozicion për të blerë në internet nga faqja e internetit kryesore të tregtisë elektronike në Shqipëri siç është Karma.al etj. RAM-i i kompjuterit jep shpejtësi më të lartë transferimi dhe është shumë efikas. Nëse krahasoni çmimin e këtyre RAM-ve të kompjuterit në të gjitha faqet e internetit kryesore të blerjeve, mund ta merrni me çmimin më të ulët në internet. Ju mund të përdorni mjetin e krahasimit të çmimeve për këtë qëllim. Kur blini në internet, ju gjithashtu shijoni ofertat më të fundit dhe ofertat e kthimit të parave në të gjitha produktet. Zgjidhni produktin tuaj pasi krahasoni tiparet dhe specifikimet e modeleve të ndryshme dhe blini atë në internet nga dyqani që ofron çmimin më të ulët.

Gama kryesore e Memorieve RAM, DDR3, DDR4 dhe më Shumë!

Nëse jeni duke ndërtuar një kompjuter ose kërkoni të përmirësoni RAM-in tuaj me konfigurimin tuaj aktual, mos kërkoni më shumë se kompjuterat nga Karma.al. Gama jonë e gjerë përfshin RAM-e shumë të kërkuar DDR3 dhe DDR4, me burim nga markat kryesore ndërkombëtare, duke përfshirë Crucial, Corsair dhe HyperX. Nëse jeni duke kërkuar RAM për desktopin, laptopin ose serverin tuaj, diapazoni ynë ka diçka që i përshtatet kërkesave të të gjithëve.

Ashtu si shumica e pjesëve që kërkohen për të ndërtuar një kompjuter, ajo për të cilën do të përdorni kompjuterin tuaj do të ndikojë në llojin e RAM-it që ju do të dëshironi. Nëse do të përdorni kompjuterin tuaj për lojëra të mëdha, është thelbësore që të blini RAM-e të tillë si DDR3 dhe DDR4, pasi kjo do të ndihmojë për të siguruar përvojën tuaj të lojërave pa probleme.

Për klientët tanë që do të përdorin kompjuterin e tyre vetëm për përdorim të lehtë, siç është shfletimi i internetit, do të kërkohet më pak RAM për të përmbushur kërkesat tuaja. Zgjedhja e RAM-it të duhur mund të jetë konfuz, por me përvojën tonë në industrinë e kompjuterëve, ekipi ynë i specializuar mund t’ju ndihmojë të përcaktoni se cili produkt është i përshtatshëm për ju.

A ka Nevojë për PC Tuaj për një Përmirësim të Memories?

Gjeni se sa memorje ka në kompjuter duke ekzaminuar BIOS-in ose sistemin operativ. Për Windows, ju mund ta gjeni këtë informacion në Panelin e Kontrollit te Sistemit.

Për të përcaktuar nëse mund të shtoni më shumë kujtesë në PC-në tuaj, këshillohuni me manualin ose hapni kompjuterin dhe kërkoni hapësirat e duhur. Shumë laptopë të rinj, veçanërisht modelet ultra të hollë, nuk ofrojnë një qasje fizike në memorje, kështu që nuk mund t’i përmirësoni këto modele.

Sa Memorie Është e Mjaftueshme për një Kompjuter?

Kërkesat për shpejtësinë e kompjuterit tuaj varen nga lloji i softuerit që përdorni. Kontrolloni sistemin operativ dhe aplikacionet që dëshironi të përdorni për kërkesat minimale dhe të rekomanduara të kujtesës. Zgjidhni numrin më të lartë në seksionin e rekomanduar dhe synoni për aq shumë memorje ose më shumë. Të paktën 8 GB RAM është ideale për laptopët dhe desktopët modernë, por mund të shkoni më lart nëse përdorni programe kërkuese.

Çfarë Lloji Memorie Mbështet Kompjuteri Juaj?

Shikoni nëpër manualet që vijnë me kompjuterin ose motherboard-in tuaj. Dokumentacioni duhet të përfshijë një seksion në lidhje me specifikimet e RAM-it, i cili rendit llojin, madhësinë dhe numrin e moduleve të RAM-eve që mbështeten. Shumë shitës me pakicë dhe prodhuesit e RAM-eve e bëjnë këtë informacion të disponueshëm në internet. Ekzistojnë gjithashtu mjete të konfigurimit të sistemit që mund të përcaktojnë se cilat lloje të moduleve të RAM-eve mbështet PC-ja juaj.

Shumica e sistemeve përdorin DDR3 dhe 240-pin DIMM për desktop ose 204-pin SODIMM për laptopë. Sidoqoftë, shumë tryeza të reja përdorin memorje DDR4. Njohja e llojit që ju nevojitet është kritike pasi modulet e RAM-eve nuk janë të këmbyeshme.

Sa Module të Memorieve Duhet të Blini?

Në mënyrë tipike, do të dëshironi të blini disa module që të jetë e mundur. Akoma, duhet të blini module të RAM-eve në çift për një performancë efikase. Supozoni se keni një PC me katër lojëra elektronike memorie dhe një modul prej 2 GB përdor një. Në këtë rast, ju mund të blini një modul të vetëm 2 GB për të përmirësuar në 4 GB memorie totale, ose mund të blini dy module 2 GB për të kaluar në 6 GB memorie. Nëse përzierni module të vjetra me të reja, përputheni me shpejtësinë dhe kapacitetin për të lejuar memorjen me dy kanale nëse kompjuteri juaj e mbështet atë.

Instalimi i Memories

Instalimi i RAM-eve shtesë në një kompjuter desktop zakonisht kërkon hapjen e kutisë me një kaçavidë. Disa laptopë kanë dyer në pjesën e poshtme për vendet e kujtesës, ndërsa të tjerët nuk kanë asnjë vend. Në shumicën e rasteve, gjithçka që ju duhet të bëni është të rrëshqisni modulin e kujtesës, ose çipin e RAM-it, në një vend të caktuar me kunjat e arit drejtuar poshtë. Konsultohuni me manualet për kompjuterin tuaj dhe me modulin e kujtesës për udhëzime më specifike.

Për sa Memorie Keni Nevojë?

Duke supozuar se RAM-i juaj aktual është i pamjaftueshëm, sa RAM ju nevojitet me të vërtetë? Është e mundur të shtoni shumë RAM si dhe jo sa duhet, kështu që do të dëshironi t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje herët.

Merrni parasysh faktorët e mëposhtëm kur merrni vendimin tuaj:

Përdorimi parësor

Për çfarë do të përdorni kryesisht kompjuterin tuaj? Detyrat intensive si lojrat e nivelit të lartë dhe redaktimi i videos kërkojnë shumë më shumë RAM, kështu që do t’ju duhet të paktën 16 GB për një performancë të qetë. Për shfletim normal të faqes në internet ose përpunim të fjalëve, 8 GB duhet të jenë të mjaftueshme.

Buxheti

RAM-i nuk është i lirë. Ndërsa mund të gjeni oferta të mira për RAM në internet, është më mirë të blini nga shitës me reputacion me garanci dhe politika solide të kthimit.

Kufijtë

PC juaj mund të trajtojë vetëm aq shumë RAM, dhe nëse blini shumë, nuk do të jeni në gjendje t’i përdorni të gjitha. Lexoni për të mësuar më shumë rreth këtyre kufijve dhe se si mund ta gjeni këtë informacion.

Si rregull i përgjithshëm, konsideroni 4 GB RAM si minimum, por merrni 8 GB nëse është brenda buxhetit tuaj. Me 8 GB RAM, do të shijoni një performancë të përmirësuar ndjeshëm. Mos u shqetësoni nëse keni 16 GB RAM ose më shumë nëse nuk përdorni PC tuaj për programe dhe procese më intensive.