Kompjuter Workstation në Shitje – Bli Online

Njihuni me kompjuterat më seriozë në planet: kompjuterat workstation, të çertifikuar për të përtypur punën më kërkuese të dizajnit dhe dhënies dhe përpunimin e grupeve më të frikshme të të dhënave. Ja çfarë duhet të dini ndërsa bleni një peshë të rëndë origjinale (edhe nëse është e vogël në madhësi).

Kompjuter Workstation në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Kompjuterat workstation janë mjetet më të mprehta në botën e desktopit, të ndërtuara me qëllim për gjithçka, nga redaktimi profesional i fotove dhe videove te analiza shkencore, dizajni i ndihmuar nga kompjuteri (CAD), dhe imazhet dhe interpretimi 3D i gjeneruar nga kompjuteri në nivel Hollywood. Këta kompjuterë të specializuar janë të disponueshëm për pothuajse çdo buxhet, nga jo më shumë se një desktop normal deri në ngjitësin e një makine sportive. Kushdo që përdor një softuer tepër të ashpër (pa dyshim që nuk është diçka aq e thjeshtë sa Microsoft Office) ose që kërkon një PC shumë të besueshëm për detyra intensive duhet të konsiderojë një kompjuter workstation mbi një desktop tradicional.

Para se të shkoni në pazar për kompjuterat workstation, duhet të dini se ata mund të jenë disa nga kompjuterët më konfuzë për tu blerë për shkak të konfigurimit të tyre të plotë dhe aftësisë për të ofruar mundësi që ndoshta nuk keni dëgjuar kurrë. Seksionet e mëposhtme thellohen në të gjitha aspektet e botës së kompjuterave workstation, duke përfshirë kartat grafike të shkallës profesionale, kujtesën për korrigjimin e gabimeve, CPU-të e klasës së kompjuterave workstation dhe konsideratat e garancisë. Le të futemi më në brëndësi.

Kompjuterat Workstation më të mirë të vitit 2021:

  • Corsair One Pro i180
  • Apple Mac Pro (2019)
  • Apple iMac Pro
  • Lenovo Yoga A940
  • Microsoft Surface Studio 2
  • Mac Mini 2018
  • HP Z240 SFF
  • Fujitsu Celsius J550

Çfarë Është Një Kompjuter Workstation?

Ky PC me performancë të lartë është i pajisur me një procesor të nivelit të lartë, me shumë bërthama, shumë RAM me shpejtësi të lartë, një kapacitet të madh ruajtje dhe një kartë grafike të fuqishme. E ndërtuar për të trajtuar detyra komplekse të llogaritjes dhe softuerin e bllokimit të kujtesës, kjo makinë përdor CPU-të, modulet RAM dhe njësitë e ruajtjes të optimizuara për shumë detyra ekstreme. Një përkufizim i vjetër gjithashtu i referohet kompjuterave workstation si kompjutera të lidhur me një kompjuter me kornizë kryesore. Sipas këtij përkufizimi, kategoria e produktit përfshin kompjuterët e zyrës, si dhe klientët terminalë dhe të hollë.

Përdorimet e Kompjuterave Workstation

Përdorimi kryesor është për drejtimin e kërkesave profesionale dhe specifike të industrisë. Këto makina do t’i gjeni në firmat inxhinierike dhe arkitekturore, ku ata kryejnë simulime 3D dhe japin imazhe me definicion të lartë. Projektuesit e grafikëve i përdorin ato edhe për CAD, dhënien e videove dhe krijimin e animacioneve. Institucionet financiare përfitojnë nga fuqia e lartë e përpunimit të kompjuterave workstation të Windows për softuerin e tyre të tregtimit të energjisë dhe për të analizuar sasi të mëdha të të dhënave të tregut.

Llojet e Kompjuterave Workstation

Katër faktorët kryesorë të formës janë mikro / mini, gjithçka në një (AIO), faktor i formës së vogël (SFF) dhe kulla. Ju mund të gjeni kompjuterat workstation HP në të katër kategoritë. Një kompjuter workstation mikro / mini është lloji më i vogël, si një kompjuter desktop me ultra-portativ me madhësi libri që zë shumë pak hapësirë. Njësitë mini janë kompjuterat workstation të nivelit fillestar me më pak porta sesa modelet e kullave dhe SFF. Modelet AIO duken identike me kompjuterët desktop në të gjitha në një. Ata kanë dizajne të lëmuara, që kursejnë hapësirë me monitorë të integruar, dhe si mini-njësitë, ofrojnë porte të kufizuara dhe zgjerim.

Kompjuterat workstation SFF janë më të mëdha se modelet mini, por më të vogla se kullat. Zakonisht janë njësi të rangut të mesëm me CPU të fuqishëm dhe GPU të dedikuar. Modelet e kullave vijnë në madhësi të ndryshme dhe kanë hapësirë të mjaftueshme për procesorë dhe karta grafike të nivelit të lartë. Disa paketa kanë CPU të dyfishtë dhe mbështesin GPU-të e shumta, disqet e diskut të ngurtë dhe disqet me gjendje të ngurtë.

Zgjedhja e Një Kompjuteri Workstation

Së pari, merrni parasysh madhësinë. Kompjuterat workstation mini janë idealë për hapësira të vogla pune dhe drejtimin e aplikacioneve të lehta. Zgjidhni kulla kur kërkoni modele shumë të fuqishme. Këto kanë CPU të nivelit të lartë të zakonshëm dhe të klasës server me katër bërthama ose më shumë. Për të ekzekutuar detyra kërkuese, merrni parasysh njësitë me procesorë Intel Core i7 dhe i9 ose CPU të Intel Xeon për një performancë ekstreme. Procesorët ekuivalentë të AMD janë përkatësisht Ryzen 7, Threadripper dhe Opteron / EPYC.

Kërkoni për modulet RAM DDR4. Këto janë më të shpejta, vijnë me kapacitete më të larta dhe konsumojnë më pak energji sesa njësitë DDR3. Kompjuterat workstation zakonisht kanë kapacitet më të lartë RAM sesa kompjuterët e zakonshëm. Ndërsa ka modele mini me 4 GB deri në 8 GB RAM, aftësitë e vërteta të kompjuterave workstation vijnë me 32 GB RAM dhe më të lartë.

Kompjuterat workstation janë PC të optimizuar për të ekzekutuar pa probleme memorjen dhe aplikacionet intensive me grafikë. Kontrolloni B&H Foto dhe Video për të gjetur një zgjedhje të larmishme të kompjuterave workstation HP, Lenovo dhe Dell. Shitësi me pakicë gjithashtu rezervon komponentët e nevojshëm të tillë si PC me barebone, CPU, memorje RAM dhe njësi ruajtëse për këdo që përpiqet të ndërtojë kompjuterin e tij workstation.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Si funksionon VMware Workstation Pro?

VMware Workstation Pro punon duke krijuar makina virtuale plotësisht të izoluara, të sigurta që kapsulojnë një sistem operativ dhe aplikacionet e tij. Shtresa e virtualizimit VMware harton burimet e harduerit fizik në burimet e makinës virtuale, kështu që çdo makinë virtuale ka CPU-në e saj, memorjen, disqet dhe pajisjet I / O, dhe është ekuivalenti i plotë i një makine standarde x86. VMware Workstation Pro instalon në sistemin operativ host dhe siguron mbështetje të gjerë hardware duke trashëguar mbështetjen e pajisjes nga host.

Çfarë lloj hardueri më duhet për të ekzekutuar VMware Workstation Pro?

VMware Workstation Pro funksionon në shumicën e pajisjeve standarde të bazuara në x86 me procesorë 64-bit Intel dhe AMD dhe në 64-bit Windows ose sisteme operative host Linux. Ju lutemi rishikoni kërkesat e CPU para blerjes, pasi disa CPU të vjetra nuk janë më të përputhshme. VMware rekomandon 1.2 GB hapësirë në dispozicion në disk për aplikacionin. Kërkohet hapësirë shtesë e diskut të ngurtë për secilën makinë virtuale. Ju lutemi referojuni hapësirës së rekomanduar të shitësve në disk për sistemet specifike të funksionimit të vizitorëve.

A mbështet Workstation 16 Pro sisteme operative 32-bit?

Workstation 16 Pro kërkon një sistem operativ 64-bit në PC-në pritës. Ju përsëri mund të ekzekutoni sistemet tuaja të preferuara 32-bit Windows dhe Linux për vizitorë brenda një makine virtuale në Workstation 16 Pro. Nëse planifikoni të ekzekutoni makina virtuale 64-bit me VMware Workstation Pro, ju lutemi referojuni artikullit Knowledge Base për CPU-të e përputhshme 64-bit.

Cilat lloje të aplikacioneve mund të ekzekutoj në një makinë virtuale?

Çdo aplikacion që do të ekzekutohet në një PC standard do të ekzekutohet brenda një makine virtuale në VMware Workstation Pro. VMware Workstation Pro është ekuivalenti i një PC të plotë, me rrjete dhe pajisje të plota – çdo makinë virtuale ka CPU-në e vet, memorjen, disqet, pajisjet I / O, etj. Kjo ju lejon të ekzekutoni çdo aplikacion që funksionon në funksionimin e mysafirit të mbështetur sisteme, duke përfshirë Microsoft Office, Adobe Photoshop, Apache Web Server, Microsoft Visual Studio, Rregullime të Kernel, Firewalls, softuer VPN dhe shumë më tepër.