Kompjuter Desktop në Shitje – Bli Online

Blerja e një kompjuteri desktop është një zgjedhje tepër e zgjuar si në vlerë monetare dhe angazhim i madh për hapësirën tuaj. Ne do t’ju ndihmojmë të përpunoni përparësitë tuaja, të vendosni sa të shpenzoni dhe si të filloni kërkimin tuaj.

Kompjuter Desktop në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Kur blini një kompjuter desktop, do të duhet të merrni parasysh të gjitha gjërat e zakonshme që do të konsideronit për çdo blerje tjetër të kompjuterit. Kjo fillon me fuqinë e përpunimit. Një procesor i qëndrueshëm do të mbajë gjithçka që mund t’i hidhni duke funksionuar normalisht pa ndonjë belbëzim ose përplasje. RAM gjithashtu luan një rol të madh në këtë, veçanërisht nëse planifikoni të bëni shumë detyra dhe lojra, ku një kompjuter do të ketë nevojë për qasje të shpejtë në skedarët e lidhur me ato aplikacione. E fundit por jo më e rëndësishmja është ruajtja – dhe nëse doni të mbani shumë lojëra ose skedarë në kompjuterin tuaj, do t’ju duhen shumë.

Ka edhe konsiderata të tjera. Nëse jeni lojtar, do t’ju duhet një kartë grafike e qëndrueshme për të siguruar që lojërat tuaja të funksionojnë siç duhet. Dhe, do të dëshironi të siguroheni që keni mjaft porte dhe një dizajn që përshtatet me stilin tuaj – të gjitha ndërsa qëndroni brenda buxhetit tuaj.

Pavarësisht se çfarë po kërkoni nga një kompjuter i qëndrueshëm desktop, duhet të ketë diçka në këtë listë për ju. Këtu janë kompjuterët më të mirë desktop që paratë mund të blejnë tani.

Llojet e Kompjuterave Desktop

Kompjuterët desktop janë në tre familje kryesore:

Kolonë

Kompjuteri desktop tradicional ka një rast të madh dhe të gjerë të ngritur (i cili, për shkak të madhësisë së tij, zakonisht ulet nën tryezë). Ndërsa është i rëndë, ai ofron shkathtësi të pakrahasueshme dhe mundësi për të azhurnuar ose zëvendësuar pjesët për të zgjatur aftësitë ose jetën e njësisë. Modelet e mini-shtyllës (vertikale) dhe horizontale të faktorit të formës kanë më pak hapësirë brenda.

Kompakt

Gjithashtu të njohur si faktor i formës së vogël (SFF) ose Mini PC, këta kompjuterë me madhësi sanduiçi përfshijnë komponentë të prerë si gjithçka në një, por pa ekran të integruar.

Të Gjitha në Një

Nëse jeni duke kërkuar për një kompjuter desktop me qëllim të përgjithshëm me një ekran të madh, por madhësi kompakte, një gjithçka në një mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet. Këta kompjuterë desktop të pavarur strehojnë të gjithë përbërësit plus monitorin në një njësi të vetme që duket tamam si një monitor desktop. Vetë kompjuteri zakonisht është i integruar pas ekranit. Megjithëse u mungon zgjerimi i një njësie tradicionale të kullave, ato ofrojnë një alternativë për të kursyer hapësirë dhe madje me stil, e cila mund të jetë një pikë fokale multimediale për të gjithë familjen.

Nëse jeni duke anashkaluar një gjë të hollë gjithçka në një për një PC modular (shtyllë ose modele kompakte), ka disa përparësi:

Lidhjet: në një model shtyllë hapësira shtesë zakonisht do të thotë që ju do të gjeni një gamë më të gjerë të lidhjeve – dhe më shumë prej tyre.

Ftohja: ventilatorë më të mëdhenj dhe më shumë hapësirë do të thotë ftohje më e mirë, kështu që mund të përdorni komponentë të nivelit të lartë si procesorë më të shpejtë dhe karta grafike.

Hapësira: një rast tradicional desktop siguron shumë më shumë hapësirë brenda, krahasuar me një kompjuter portativ ose një model gjithçka në një. Kjo lë më shumë hapësirë për disqe shtesë ose një kartë grafike të dytë.

Përmirësimet: një rast tradicional në stilin e kullës desktop ofron shumë më shumë fleksibilitet për azhurnimin ose zëvendësimin e pjesëve, kështu që kompjuteri juaj desktop mund të zgjasë shumë më gjatë me disa azhurnime të zgjedhura mirë.

Shkathtësia: Ju nuk keni pse të blini një kuti të përfunduar jashtë raftit. Ju mund të përshtatni me porosi një PC desktop që i përshtatet nevojave dhe buxhetit tuaj, pavarësisht nëse ndërtoni vetë ose paguani një profesionist për t’i bashkuar të gjitha.

Kostoja: një rast më i madh në të vërtetë mund të thotë kursime të mëdha – kushton më shumë për t’i bërë gjërat të vogla.

Çfarë specifikash duhet të kërkoj në një kompjuter desktop?

Është e lehtë të mbyteni në numra dhe specifikime kur shikoni në desktop, kështu që nëse e dini sa dëshironi të shpenzoni dhe çfarë lloj gjërash dëshironi të bëni në makinerinë tuaj, specifikimet që rekomandojmë më poshtë duhet t’ju çojnë në rrugën e duhur . Një PC bazë për postën elektronike, dokumentet dhe shfletimin e internetit: Nëse ju duhen vetëm gjërat themelore, mund të arrini me një PC me një procesor Intel Pentium ose Core i3, ose një procesor AMD A8, A10 ose Ryzen 3. Zakonisht, me këtë do të merrni 1TB hapësirë ​​ruajtëse, kështu që do të ketë shumë hapësirë ​​për të ruajtur të gjitha skedarët tuaj. Sigurohuni që të merrni të paktën 4 GB Ram (mundësisht 8 GB nëse mundeni), gjë që do të ndihmojë Windows 10 të funksionojë shumë më mirë Një PC për shumë detyra ose redaktim fotografish: Nëse dëshironi të bëni shumë gjëra shpejt , do të dëshironi një procesor Intel Core i5 ose AMD Ryzen 5. Ju gjithashtu do të dëshironi 8 GB Ram dhe një makinë solide (SSD) për t’i bërë gjërat të ndjehen vërtet të lezetshme. Lexoni udhëzuesin tonë për procesorët Intel dhe SSD për të kuptuar më mirë ndryshimin që mund të bëjnë këto zgjedhje. Një PC për redaktimin dhe lojrat e videove: Do t’ju duhen minimumi të gjitha rekomandimet e mësipërme, së bashku me një kartë grafike të dedikuar që do të ndihmojë me redaktimin e videove dhe do t’i bëjë lojërat tuaja të funksionojnë më mirë. Udhëzuesi ynë për laptopët e lojërave përshkruan arsyet pse kjo është e rëndësishme dhe udhëzuesi ynë për AMD, Intel dhe Nvidia shpjegon se çfarë të presim nga secila markë. Nëse do të redaktoni video 4K dhe duhet ta bëni atë shpejt, merrni parasysh një procesor Intel Core i7, AMD Ryzen 7, ose Intel Core i9 dhe të paktën 16, nëse jo 32 GB Ram.

Avantazhet e një Kompjuteri Desktop Kolonë

Ju do të zbuloni se ato vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, nga tufat e mëdha të mëdha që duhet të ulen nën tryezën tuaj, te modelet më diskrete dhe me stil që mund të futen larg.

Më i përshtatshëm – Pika e madhe plus e një PC desktop është që modelet e mëdha, të stilit të shtyllave, mund të përshtaten lehtësisht për t’iu përshtatur nevojave tuaja. Ju mund të zgjidhni monitorin që dëshironi dhe të bëni ndryshime më të rëndësishme brenda vendit, të tilla si shtimi i më shumë Ram, një kartë e re grafike ose një procesor më i fuqishëm.

Rezultati i kësaj që një tryezë pune mund të mbahet duke u përgjigjur më shumë se një gjithçka në një; ju mund të zëvendësoni bitët që ju nevojiten pa qenë e nevojshme të heqni qafe të gjithë pajisjen.

Mund të jetë më e lirë – Nëse tashmë keni një monitor dhe një tastierë dhe mi, atëherë një PC desktop mund të jetë një opsion me vlerë të mirë në krahasim me një gjithçka në një.

Në përgjithësi, mund të jetë më e lirë për të blerë një desktop të fuqishëm Core i5 ose i7-procesor, krahasuar me ekuivalentin e një gjithçka në një. Më të fuqishme – Ndërsa specifikimet themelore mund të mos duken aq të ndryshme, PC-të më të mëdhenj të kullës janë përgjithësisht pak më të shpejtë se të gjitha-në-ato. Kjo sepse përbërësit e tyre të brendshëm kanë më shumë hapësirë ​​për të dëbuar nxehtësinë, që do të thotë se ata mund të funksionojnë më shpejt për më gjatë. Komponentët brenda një gjithçka në një zakonisht janë më të ngjashme me ato që do të gjeni në një kompjuter portativ.

Këtu janë kompjuterët më të mirë desktop që mund të blini:

  • Në përgjithësi kompjuteri më i mirë desktop: Dell XPS Desktop 8940,
  • Kompjuteri më i mirë desktop i lojërave: Alienware Aurora R11,
  • Kompjuteri më i mirë desktop Apple: Apple iMac,
  • Kompjuteri më i mirë desktop kompakt: HP Z2 Mini G4,
  • Kompjuteri më i mirë desktop nën 500 dollarë: Acer Aspire TC.