Monitor në Shitje – Bli Online

Një monitor cilësohet si dritarja drejt “shpirtit” të kompjuterit. Pa ekranin e duhur, gjithçka që bëni në PC tuaj do të duket e dobët ose e mrekullueshme por kjo varet gjithmonë nga cilësia e monitorit që dispononi , pavarësisht nëse jeni duke luajtur, thjesht duke parë apo redaktuar foto.

Monitor në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Ndër të gjithë personat që përdorin kompjutera, shitësit e pajisjeve elektronike e kuptojnë se si ndryshon përvoja e PC me specifikime dhe veçori të ndryshme të ekranit ku tregu është tejmbushur me monitorë të cilësive, madhësive dhe me specifika të ndryshme. Por cilat tipare dhe specifikime janë më të vlefshme për përzgjedhjen e monitorin tuaj? A duhet të merrni rezolucion 4K, 1440p, 1080p ose thjesht rezolucion HD – dhe cili është ndryshimi gjithsesi? Sa kanë rëndësi normat e rifreskimit dhe koha e përgjigjes? A janë thelbësore gjërat si modaliteti i dritës blu, pa dridhje, G-Sync dhe FreeSync? Dhe si duhet të ndryshojnë përparësitë tuaja nëse fokusi juaj janë lojëra kundrejt aplikacioneve profesionale por edhe kundrejt përdorimit të përgjithshëm? Më poshtë keni instruksione sesi të përzgjidhni monitorin që keni dëshiruar dhe ëndërruar gjithmonë nga gama jonë e madhe e monitorëve vetëm në Karma. al.

Shumë monitorë gjejnë përdorim me përbërje kristali të lëngshëm ose LCD. Ky lloj i ekranit të kompjuterit prodhon një imazh cilësor dhe mund ta gjeni me një çmim konkurrues. Dioda që emeton dritë, ose monitorët LED janë monitorë LCD, por ata përdorin ndriçimin e pasëm për të prodhuar imazhe edhe më të shndritshme, më të gjalla, por në të njëjtën kohë konsumojnë më pak energji në një dizajn më të hollë sesa monitorët bazë të kompjuterit LCD.

Me kalimin në plan, monitorët IPS i çojnë gjërat në tjetër nivel ku përfshihen: me kënde më të gjera shikimi, ngjyra më precize dhe më të errët sesa monitorët më të mirë të kompjuterit LCD dhe LED. Këto modele janë një zgjedhje perfekte nëse punoni, luani ose ju duhet të redaktoni foto.

Këshilla të Shpejta Për Blerjen e Një Monitori

Përcaktoni qëllimin kryesor të monitorit tuaj: për lojëra, për përdorim profesional ose për përdorim të përgjithshëm. 

Në përgjithësi, lojtarët duhet t’i japin përparësi shpejtësisë dhe rifreskimit dhe kohërave të ulëta të përgjigjes, profesionistët duhet t’i japin përparësi saktësisë së ngjyrave dhe përdoruesit e përdorimit të përgjithshëm kanë nevoja më pak specifike, por shpesh do të zgjedhin një monitor me një panel VA me kontrast të lartë.

Sa më i lartë rezolucioni, aq më e mirë është fotografia

Rezolucioni i një monitori ju tregon se sa piksela ka një monitor në formatin e gjerësi x lartësi. 1920 x 1080 – i njohur gjithashtu si 1080p / Full HD (FHD) / HD – është minimumi që ju nevojitet. Por do të merrni imazhe më të mprehta me QHD dhe madje edhe më të mprehta me 4K.

Por edhe madhësia ka rëndësi

Dendësia e pikselëve ka një ndikim të madh në cilësinë e monitorit dhe pika jonë e fortë është 109 pikselë për inç (PPI). Një monitor më i madh do të ketë densitet të ulët pixelash nëse është me rezolucion më të ulët. Për shikimin nga distancat tipike të desktopit, 32 inçët janë mjaft ‘të mëdhenj’. 

Normat e rifreskimit

Sa më i madh është më i mirë. Kjo ju tregon numrin e herëve që monitori juaj përditësohet me informacione të reja për sekondë dhe matet në hertz (Hz). Numrat më të mëdhenj barazohen me imazhet më të mira, më të lëmuara dhe më pak të ndryshueshme. Nëse jeni lojtar, niveli i rifreskimit është veçanërisht i rëndësishëm dhe do të dëshironi një monitor me të paktën 75 Hz (shumica e monitorëve të dizajnuar për lojëra ofrojnë të paktën 144 Hz), kombinuar me kohën më të ulët të përgjigjes që mund të gjeni. Nëse nuk jeni duke luajtur lojëra, duhet të bëjë një shpejtësi rifreskimi prej 60 Hz.

Koha e përgjigjes

Më e shkurtër është më mirë, por nuk është një përparësi e madhe nëse nuk jeni në lojë. Koha e përgjigjes ju tregon se sa kohë duhet një monitor për të ndryshuar pikselët individualë nga e zeza në të bardhë ose, nëse koha e tij e përgjigjes GTG, nga një hije gri në tjetrën. Koha më e gjatë e përgjigjes mund të nënkuptojë turbullim të lëvizjes kur luani lojëra ose shikoni video me ritëm të shpejtë. Për monitorët e thjeshtë të lojërave, koha më e lartë e përgjigjes me shumë gjasa që do të shihni do të jetë 5ms, ndërsa monitorët më të shpejtë të lojrave mund të kenë një përgjigje prej 0,5ms.

Paneli i Teknologjisë

Për cilësinë e imazhit, TN <IPS <VA. Monitorët TN janë më të shpejtë, por më të lirë, për shkak të cilësisë më të dobët të imazhit kur shikoni nga këndi anësor. Monitorët IPS kanë kohë reagimi pak më të shpejtë dhe tregojnë ngjyrën më mirë se panelet VA, por monitorët VA kanë kontrastin më të mirë nga të gjitha llojet me tre panele. Për më shumë mbi ndryshimin midis llojeve të panelit, shihni seksionin e dedikuar më poshtë.

A duhet të marr një monitor të lakuar? 

Kjo varet nga preferenca. Monitorët e lakuar supozohet se do ta bëjnë përvojën tuaj më gjithëpërfshirëse me një fushë të madhe shikimi dhe thuhet se janë më pak tërheqëse të syve. Sidoqoftë, ato mund të jenë të prirura për shkëlqim verbues kur shikojnë nga kënde të caktuara (burimet e dritës vijnë nga kënde të ndryshme në vend të një). Monitorët efektivë të lakuar janë zakonisht ultra të gjerë dhe të paktën 30 inç, që të dy tregojnë për kosto më të larta.

Nëse blini një monitor të lakuar, kuptoni specifikimet e lakimit. Një lakim 1800R ka një rreze të lakuar 1800 mm dhe një distancë maksimale të sugjeruar të shikimit prej 1.8 metrash – e kështu me radhë. Sa më i ulët të jetë lakimi (aq i ulët sa 1000R, nga ky vit), aq më i lakuar është ekrani. Siguron gjatësinë x të ekranit në x pixela. Sa më shumë piksela të mund të paketoheni në secilën inç katror të një monitori, aq më realist dhe i butë është imazhi. Një rezolucion më i lartë (QHD ose më i mirë) është i rëndësishëm nëse doni një monitor më të madh se 27 inç.

Ju mund të tregoni se sa piksele ka një monitor bazuar në emrin e rezolucionit të tij. Disa rezolucione kanë shumë emra. Më poshtë janë rezolucionet më të zakonshme të monitorit që do të hasni nga më të mirat (numri më i lartë i pikselëve) deri tek më i keq (numri më i vogël i pikseve). Me përjashtim të rasteve kur është shënuar, po flasim për një raport 16: 9.

Cili Është Monitori më i Mirë Për të Përmbushur Nevojat Tuaja?

Kur blini një monitor të ri kompjuteri, mund të bëheni konfuzë nga gama e madhe e llojve të ekranit. Mos u shqetësoni, në Karma. al ne mund t’ju ndihmojmë të kuptoni llojet e ndryshme të monitorëve, pavarësisht nëse jeni duke kërkuar për një monitor PC-je ose një monitor të përputhshëm për përdoruesit e Mac.

Monitorë Kompjuteri me Prekje (Touch):

Një tjetër mundësi për ta menduar është të monitoroni aftësinë e prekjes sportive. Këto janë perfekte për argëtim në shtëpi dhe për përdorimin e një kompjuteri së bashku me fëmijët tuaj. Rrëshqitni lehtë përmes imazheve, filloni programe me prekjen e gishtit ose shijoni lojëra adiktive me bazë prekjeje. Nëse vendosni për një monitor me ekran me prekje, përqendrohuni te modelet me mbështetëse që mund të rregullohen lehtësisht dhe që kanë xham që shtrihet deri në skaj. Mos harroni mbrojtëset e ekranit dhe pajisjet e pastrimit për ta mbajtur të pastër dhe të mbrojtur monitorin tuaj të ekranit me prekje.