USB HUB në Shitje – Bli Online

Apple mund ta bëjë me pajisje të jashtme, por kjo nuk do të thotë që edhe ne të tjerët duhet ta bëjmë në të njëjtën mënyrë. USB HUB rikthen fleksibilitetin që prodhuesit kanë hequr, duke ju lejuar të lidheni me të gjitha ato pajisje që nuk kanë porte USB C.

USB HUB në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Nëse jeni në kërkim të një laptopi të ri kohët e fundit, ndoshta keni vërejtur se gjithnjë e më shumë modelet po dizajnohen me sa më pak porta. Disa nga modelet më të fundit të MacBook, për shembull, kanë vetëm një palë portash Thunderbolt 3 / USB C dhe asgjë tjetër.

Ne kemi bashkuar shpërndarësit tanë të preferuar USB dhe USB C për nevoja të ndryshme duke përfshirë udhëtimet dhe ato me një buxhet, plus produktin më të mirë në përgjithësi. Sigurohuni të përcaktoni nëse do të lidhni tuajin në një port USB-A (shkollë e vjetër) ose USB C (tipi më i ri) para se të filloni të bëni blerje.

Çfarë Duhet të Merrni Parasysh Kur Zgjidhni Një USB HUB

Në krahasim me shumicën e pajisjeve të teknologjisë, shpërndarësit USB nuk kushtojnë shumë. Mund të blini një pajisje të sipërme të linjës për më pak se 50 mijë lekë, ndërsa modelet e besueshme të buxhetit mund të gjenden për nën dhjetë mijë lekë.

E para dhe më e rëndësishmja, blini një shpërndarës USB që plotëson kërkesat tuaja teknike dhe përfshin portet që ju nevojiten. Nëse laptopi juaj ka vetëm një port USB C, sigurohuni që të kërkoni vetëm shpërndarës që lidhen përmes një kabllo USB C. Nëse ju duhen vetëm disa fole shtesë USB, mos u tërhiqni me një qendër 12 në 1 që ka një mori karakteristikash që nuk do ti përdorni kurrë.

USB HUB të Mundësuar Dhe Pajisjet e Karikimit

Shpërndarësit USB të mundësuar futen në një burim të jashtëm elektrik, si dhe në laptopin tuaj. Kjo është zakonisht një prizë muri, por ndonjëherë mund të jetë edhe një bateri e lëvizshme. Meqenëse ato kanë fuqinë e tyre, ju nuk duhet të shqetësoheni për të harxhuar baterinë e laptopit tuaj ndërsa po e përdorni.

Disa shpërndarës të mundësuar USB mbështesin Dorëzimin e Energjisë, e cila ju lejon të karikoni shpejt telefona, tableta ose edhe vetë laptopin përmes USB C. Nëse po planifikoni të karikoni laptopin tuaj kështu, sigurohuni që shpërndarësi të ketë fuqi të mjaftueshme për ta bërë atë. . Ndërsa disa laptopë kanë nevojë për pak sa psh; 30W, të tjerëve u duhen edhe 85W për të karikuar me shpejtësi të plotë. Kontrolloni specifikimet me kujdes!

Edhe me një shpërndarës të mundësuar, mos prisni të karikoni të gjitha pajisjet tuaja në të njëjtën kohë. Vetëm për shkak se shpërndarësi ka porta, nuk do të thotë që ato janë të dizajnuara për karikim. Shumica japin një porta shtesë për karikimin më së shumti, i cili duhet të tregohet në përshkrimin e produktit si një portë kalimi ose USB C Shërbyese.

Portat e të dhënave USB ose USB C janë krijuar vetëm për të lidhur aksesorët, jo për t’i karikuar ato, por disa marka i kushtojnë vëmendje ndryshimit ose vetëm e përmendin atë në shtypjen e imët. Lexoni me kujdes specifikimet e produktit dhe supozoni nëse nuk përmend karikimin, nuk është krijuar për të.

USB HUB kundrejt USB HUB C 

E thënë thjesht, shpërndarësit USB lidhen me portat USB-A dhe shpërndarësit USB C lidhen me portat USB C. Portat e mëdha dhe të sheshta USB-A ishin standardi për shumë vite dhe ka gjasa që të keni akoma një çelës të vjetër USB të shtrirë me foto, dokumente ose skedarë filmash.

Laptopët e vjetër ka të ngjarë të kenë disa fole USB-A për karikimin dhe përdorimin e aksesorëve më të vjetër. Laptopët e rinj mund të kenë një përzierje të portave USB-A dhe USB C, ndërsa modelet më të fundit shpesh nuk kanë fare porta USB-A.

Meqenëse është shumë më e fuqishme dhe e gjithanshme, USB C është standardi i ri për shumë industri. Mund të mbështesë cilësi më të lartë të videos, të transferojë të dhëna me shpejtësi më të madhe dhe të karikojë pajisjet më shpejt, të gjitha me një dizajn më të hollë dhe një prizë që mund të futen në secilin drejtim. Nëse laptopi juaj ka një fole USB C, kjo është rruga për tu ndjekur. Ose në të kundërt, kërkoni një shpërndarës të rregullt USB.

Shënim 

Sigurohuni që shpërndarësi të lidhet me kompjuterin tuaj dhe sigurohuni që të ketë llojin dhe numrin e duhur të portave që ju nevojiten.

USB HUB më i Mirë i Mundësuar

Shpërndarësi USB i mundësuar, Atoll Alumini 5-Port USB 3.0 Hub me 4 Porta USB 3.0 të të Dhënave dhe 1 Port Smart USB  Karikimi, Ndarës USB me Përshtatësin e Energjisë 5V / 3A dhe Çelësa individualë

Shpërndarësit USB po bëhen më pak të zakonshëm ndërsa gjithnjë e më shumë laptopë dhe pajisje të tjera kalojnë në kabllot USB C. Nëse jeni akoma në treg për një që futet në një portë USB-A, shikoni shpërndarësin Atolla me 5-Port USB 3.0.

I përputhshëm me shumicën e sistemeve Windows, macOS dhe Linux, shpërndarësi dërgohet me një përshtatës opsional muri, kur përdorni pajisje të etura për energji. Ai përfshin katër porta USB 3.0 vetëm në të dhëna në pjesën e sipërme të shpërndarësit, së bashku me një portë me karikim të shpejtë sa që mund të prodhojë deri në 2.4 amper (12W).

Në një prekje të dobishme, secila prej portave në krye ka një çelës të veçantë ndezje / fikje dhe ndizet për t’ju informuar se po përdoret. Ky shpërndarës i thjeshtë është ideal për transferimin e skedarëve, karikimin e një pajisjeje të vetme dhe lidhjen e aksesorëve të jashtëm si mausi, tastiera ose lexuesi i kartave (card reader).

Askush nuk dëshiron të mbajë vegla shtesë të teknologjisë nëse nuk do ti përdorin kurrë. Kur zgjidhni se cili shpërndarës USB është i përshtatshëm për ju, merrni parasysh cilat porta ju nevojiten dhe sa shpesh do t’i përdorni në të vërtetë.

Nëse nuk ju duhen të gjitha kambanat dhe bilbilat, kurseni vetes pak para dhe hapësirë ​​duke kërkuar për modelet më të vogla dhe më të thjeshta. Nëse mendoni se do të përdorni pajisje shtesë si lexuesit e kartave dhe portat HDMI ose dëshironi të karikoni laptopin dhe pajisjet e tjera nga shpërndarësi juaj, nga ana tjetër, ia vlen përmasa dhe kostoja shtesë për të kapur një model që përfshin ato karakteristika.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

A duhet të marr një USB HUB të mundësuar?

Sidoqoftë, nëse doni të përdorni pajisje më të mëdha, me më shumë energji, siç janë external hard drives / disqet drive, skanerat ose printerat, do t’ju duhet një shpërndarës USB i mundësuar. Meqenëse ka burimin e vet të energjisë, aftësia e tij për të drejtuar pajisje të mëdha nuk varet nga fuqia e baterisë së laptopit tuaj.

Cili USB HUB është më i mirë për t’u blerë?

  • Foxnovo 4-port USB 3.0 Hub, Ultra-Slim.
  • AmazonBasics 4 Port USB 3.0 Hub.
  • Anker 4-Port USB 3.0 Ultra Slim Data Hub.
  • Anker USB 3.0 4-Port Portable Aluminum Hub.
  • Unitek [USB Hub with Micro USB.
  • Sabrent 4-Port USB 2.0.
  • UGREEN USB 3.0 Hub 4 Port USB 3 Data Hub.
  • USB Hub, HooToo Ultra Slim 4-Port USB 3.0 Data Hub.

A do të karikohen pajisjet nga një USB HUB?

Po, mund të përdorni një shpërndarës USB për të karikuar pajisje të shumta. Por problemi i vetëm që ju do të përballeni është me sasinë e kohës që do t’ju duhet për t’u karikuar plotësisht.

A e reduktojnë shpejtësinë këto USB HUB?

Një shpërndarës USB i mundësuar nuk do të ndikojë në performancën e pajisjeve të lidhura me të (dmth. Nuk do t’i bëjë ato të transferohen më shpejt ose më ngadalë).