UPS në Shitje – Bli Online

Një UPS është ajo që ju ndihmon në situata si luhatjet e shpeshta të energjisë dhe sidomos me një rrjet të vjetër elektrik të shpërndarjes, energjia elektrike nuk është gjithmonë një mundësi e besueshme burimi energjie.

UPS në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Mund të parandalojë dëmtimin që mund të ndodhë për shkak të luhatjeve të energjisë dhe gjithashtu ju jep energji të mjaftueshme për të kopjuar skedarët tuaj, kështu që mund të filloni të punoni në to pasi të kthehet rryma. Pavarësisht nëse është një kompjuter i vogël desktop ose një qendër e tërë e të dhënave, sistemet UPS mund të mbrojnë dhe mbështesin çdo lloj pajisjeje rrjeti.

Nëse pësoni ndonjë humbje të energjisë, UPS-i ka mjaft lëng të ruajtur në bateritë e tij të brendshme për të dhënë një qarkullim të qëndrueshëm të energjisë për një periudhë të kufizuar  kohë të mjaftueshme për të kursyer punën ose lojën tuaj, para se të mbyllni PC tuaj në mënyrë të sigurt. Ai gjithashtu vepron si një mbrojtës i mbitensionit, i cili ju siguron qetësi dhe siguri – nëse jeni një nga ata persona me fat atëherë blini një seri Nvidia Geforce RTX 30.

UPS-i më i mirë do të mbrojë gjithashtu çdo pajisje tjetër shtesë që keni lidhur me PC-në tuaj. Pra, nëse kohët e fundit keni investuar në një monitor të ri të lojrave 4K, do të jeni në gjendje ta mbroni edhe atë. Kryesisht, mbrojtja që ofron një UPS-i shtrihet në gjithçka që lidhet në të, pavarësisht nëse kjo është një nga routerët më të mirë të lojrave apo edhe konsolën (levën) tuaj të preferuar të lojës.

UPS – Funksional, i Fuqishëm dhe i Besueshëm

Një UPS, i njohur gjithashtu si Furnizimi me energji të pandërprerë, parandalon humbjen e të dhënave edhe të paruajtura ose të një dokumenti që keni punuar për disa kohë edhe nëse ka një ndërprerje të zgjatur të energjisë. Sistemet UPS do të sigurojnë energji në pajisjet e lidhura dhe gjithashtu do të mbajnë baterinë e tyre të brendshme të ngarkuar deri në kohën kur kthehet energjia elektrike. Ato gjithashtu mbrojnë pajisjet tuaja nga problemet e energjisë elektrike si mbitensioni i energjisë dhe luhatjet e tensionit.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të sistemeve UPS që përfshijnë një model gatishmërie, ferroresonant, ndërveprues linear, konvertim në internet dhe të dyfishtë, dhe një model delta. Disa modele shfaqin opsione të mbrojtjes nga mbitensioni dhe zhurma që do të parandalojnë dëmtimin ose prishjen e pajisjeve tuaja desktop dhe audio / video për shkak të luhatjeve të tensionit, rrufesë dhe mbitensionit. Ata gjithashtu kanë një veçori të Rregullimit të Tensionit që siguron vetëm tensionin e duhur dhe nuk do të shkaktojë ndonjë dëm në pajisjet tuaja. Bazuar në nevojën tuaj për një UPS, ju mund të zgjidhni një model të përshtatshëm për shtëpinë ose zyrën tuaj.

Këto sisteme zakonisht vijnë me bateri të integruara dhe një kabull elektrik. Kështu që thjesht mund t’i futni ato në prizën e rrymës dhe të futni kompjuterin tuaj dhe pajisjet e tjera audio ose video në prizat e sistemeve UPS.

Pse të shqetësoheni për të shkuar nga një dyqan në tjetrin kur bëhet fjalë për blerjen e një produkti? Me shfaqjen e portaleve të blerjeve në internet, ju mund të blini një UPS në internet. Zgjidhni midis markave si APC, Microtek, Intex, Luminous, V-Guard, Numeric, iBall, Zebronics dhe shumë të tjera. Këto faqe të tregtisë elektronike në internet kanë filtra që ju lejojnë të krahasoni tiparet, specifikimet dhe çmimet e dy ose më shumë produkteve. Ju gjithashtu mund t’i referoheni disa vlerësimeve në internet për një blerje të zgjuar. Blerja në internet ndihmon të kurseni shumë kohë kur krahasohet me vajtjen në një dyqan për të bërë një blerje. 

Karakteristikat e UPS

Bazike

 • Bateritë e zëvendësueshme nga përdoruesit – Rrit disponueshmërinë duke lejuar përdoruesit e trajnuar të kryejnë përmirësime dhe zëvendësime të baterisë.
 • Shitjet vetëm për valë – Mbroni elektronikën sekondare nga mbitensionet dhe thumbat pa zvogëluar fuqinë e baterisë të përdorur për të drejtuar elektronikën primare gjatë ndërprerjeve.
 • Treguesi i defektit të instalimeve elektrike – Tregues LED që informon përdoruesit për problemet potencialisht të rrezikshme të instalimeve elektrike në qarqet në mur.
 • Daljet në hapësirë të bllokut të transformatorit – Mbroni pajisjet pa bllokuar hyrjen në prizat e tjera.
 • Vetë-Testimi Automatik – Kontrolli periodik i baterisë që siguron zbulimin e hershëm të baterive që kërkojnë zëvendësim.

Të Përmirësuara

 • Rregullimi automatik i tensionit (RAT) – Jep disponueshmëri të lartë të aplikacionit duke korrigjuar kushtet e tensionit të ulët dhe të lartë pa përdorur baterinë.
 • Dalja e pastër e valës sinusale në bateri – Stimulon energjinë e shërbimeve për të siguruar shkallën më të lartë të lidhjes për serverat aktivë PFC (faktori i energjisë i korrigjuar) dhe pajisjet elektronike të ndjeshme.
 • SmartSlot – Përshtat aftësitë e UPS-it me kartat e menaxhimit të rrjetit.
 • Kohëzgjatja e shkallëzuar – Lejon kohën e duhur të ekzekutimit sipas nevojës përmes paketave të baterive të jashtme.
 • Kushtëzimi i energjisë – Mbron ngarkesat e lidhura nga mbitensionet, thumbat, rrufeja dhe shqetësimet e tjera të energjisë.

Të Avancuara

 • Pikat e rregullueshme të transferimit të tensionit – Maksimizoni jetëgjatësinë e dobishme të baterisë duke zgjeruar dritaren e tensionit të hyrjes ose duke forcuar rregullimin e tensionit të daljes.
 • Karikimi i baterisë i kompensuar nga temperatura – Zgjat jetëgjatësinë e baterisë duke rregulluar tensionin e ngarkimit sipas temperaturës së baterisë.
 • Menaxhimi inteligjent i baterisë – Maksimizon performancën, jetëgjatësinë dhe besueshmërinë e baterisë përmes karikimit inteligjent, me precizion.
 • Njoftimet e Dështimit Parashikues – Siguroni analizë të paralajmërimit të hershëm të gabimeve, duke siguruar zëvendësimin e përbërësit proaktiv.
 • Bateritë e Jashtme Plug-and-Play – Siguroni energji të pastër dhe të pandërprerë kur shtoni një kohë shtesë pune në një UPS.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Çfarë është një sistem UPS?

Një UPS, në mënyrën më themelore, është një sistem energjie rezervë i baterisë që furnizon me energji për aq kohë sa pajisjet të mbyllen siç duhet kur energjia e ndërmarrjes dështon. Ndihmon në parandalimin e humbjes së të dhënave dhe minimizon stresin që shkakton një fikje e vështirë në pajisjet tuaja elektronike.

UPS-i është gjithashtu një mbrojtës i mbitensionit që mbron pajisjet e lidhura nga problemet e energjisë, si mbitensionet ose tensionet anormale, të cilat mund të dëmtojnë, zvogëlojnë jetëgjatësinë ose ndikojnë në performancën e pajisjeve elektronike.

Pse më duhet një sistem UPS?

Në rast të një ndërprerjeje, UPS kalon menjëherë energjinë e baterisë për të siguruar një burim të vazhdueshëm të energjisë për gjatësinë e baterisë. Jetëgjatësia e baterisë mund të ndryshojë sipas sistemit dhe varet nga sa energji përdorni. Rezervimi i baterisë ju jep kohë për të ndezur pajisjet e ndjeshme, serverat, apo edhe konzollat (levat) e lojërave pa humbje të të dhënave ose progresit. Sisteme të ndryshme UPS gjithashtu ofrojnë nivele të caktuara të mbrojtjes për problemet e tjera të energjisë që lindin.

Cilat lloje të Sistemeve UPS ekzistojnë?

Sistemet UPS kanë tre topologji ose kategori të ndryshme, bazuar në llojin e mbrojtjes së energjisë që ju nevojitet. Tri topologjitë janë Standby, Line-Interactive dhe Double-Conversion.

Çfarë lloje të problemeve të energjisë mund të kem?

Shumë njerëz janë të vetëdijshëm për vetëm një lloj problemi të energjisë: një ndërprerje. Kjo është kur energjia shkon jashtë dhe qëndron jashtë për disa sekonda deri në disa ditë. Por, ekzistojnë shumë më tepër probleme të zakonshme të energjisë.