Lexues Kartash në Shitje – Bli Online

Tani që shumë laptopë modernë nuk kanë një lexues kartash SD në kërkimin e vazhdueshëm për transportueshmërinë përfundimtare, është koha ta rivendosni atë me një nga lexuesit më të mirë të kartave të kujtesës.

Lexues Kartash në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Nuk ka mungesë të lexuesve të kartave USB, nga modelet buxhetore dhe shumë të lëvizshme, aq të vegjël sa mund t’i ngatërroni me një flash drive USB, e deri te modelet më të mëdha që do të kenë jetëgjatësi në tryezën tuaj të punës nga kompjuteri juaj deri te maksimumi i performancës së kartave më të mira të kujtesës.

Ne kemi bërë një përzgjedhje të lexuesve të kartave cilësore që ju do të mund të gjeni atë që ju përshtatet më së miri. Shumë nga opsionet tona gjithashtu plotësojnë formatet e tjera të kartave CompactFlash, CFexpress, XQD dhe CFast, kështu që do të ketë një mundësi zgjedhjeje për të gjithë personat e pasionuar pas teknologjisë.

Lexuesit e kartave janë të nevojshëm për të transferuar dhe ruajtur të dhënat tuaja, dhe për më shumë siguri dhe komoditet, ju keni një zgjedhje të pajisjeve rezervë të kartës së kujtesës. Po kështu, ju mund të përdorni kopjuesit e kartave të kujtesës për të bërë kopje të të dhënave tuaja për shpërndarje ose ruajtje. Aksesorë të tjerë kryesorë janë kutitë e kartave të kujtesës që i mbajnë kartat tuaja të sigurta dhe të rregullta.

5 Gjërat Që Duhet Të Kërkoni Në Një Lexues Kartash

Lloji i lidhjes

Shumë lexues kartash tani lidhen me kompjuterin tuaj duke përdorur një prizë USB-C, por adaptorët janë lehtësisht të disponueshëm për t’u kthyer në USB normal.

Shpejtësia e USB-së

USB 3.1 Gen 2 është dy herë më i shpejtë se Gen 1, por pak lexues e përdorin atë, madje edhe më pak karta memorie janë mjaft të shpejta për të shfrytëzuar Gen 2.

UHS-I kundrejt UHS-II

Kartat SD UHS-II janë më të shpejta, dhe të gjithë lexuesit këtu janë të përputhshëm. Lexuesit e kartave UHS-I do të lexojnë kartat UHS-II, thjesht pak më ngadalë.

Lidhja

Disa lexues përdorin një kabëll USB që është i lidhur me kabëll për trupin e lexuesit, i cili mund të jetë problematik nëse kabulli ndonjëherë dëmtohet.

Portat shtesë

Me gjithnjë e më pak porta në anët e laptopëve modernë, një qendër e leximit të kartave me fole shtesë USB mund të jetë vetëm bileta.

Transferoni Skedarë Me Një Lexues Kartash Të Jashtëm Multimedial

Lidhja e një lexuesi të jashtëm të kartave është mënyra më e shpejtë për të lidhur kartën tuaj me një kompjuter. Ashtu si shumë pajisje të tjera kompjuterike, edhe këta lexues letrash plug-and-play për kompjuterë lidhen përmes portave USB. Krahasuar me lexuesit USB 2.0, lexuesit e kartave USB 3.0 kanë shpejtësi më të madhe transferimi dhe ato janë zgjedhja e preferuar për shumë konsumatorë. Ndërsa lexuesit e kartave me një fole të vetme SD janë adekuate për shumicën e përdoruesve, blerësit me kamera më të vjetër duhet të kërkojnë karta me lojëra elektronike MMC, CF dhe XQD. Por karta të tilla janë më të mëdha sesa lexuesit e kartave SD me një fole të vetme për kompjuterat. Kërkoni për një lexues me shumë fole që mbështet transferimin e njëkohshëm të skedarëve nga lojëra të ndryshme kur transferoni të dhëna nga disa karta memorie. Lexuesit me kartë të jashtëm me tela janë të lehtë për tu lidhur me kompjuterët me portë të grumbulluar, krahasuar me lexuesit pa tela.

Zgjero Opsionet e Lidhjes së Kompjuterit Tuaj Me Një Lexues Kartash Të Brendshëm

Veshja e ndërlidhur me trajtimin e vazhdueshëm të lexuesve të jashtëm të kartave kufizon përdorimin e tyre nga përdoruesit që transferojnë vëllime të mëdha të të dhënave me qëndrueshmëri. Shumë lexues të brendshëm të kartave plotësojnë nevojat për punë, shkollë ose përdorim në shtëpi. Lexuesit instalojnë në DVD ROM lojëra elektronike ose lojëra elektronike të tjera boshe 5,2-inç dhe 3,5-inç në PC. Shumica e projekteve të lexuesve të brendshëm të kartave janë për përdorim në kompjuterët desktop, megjithëse ka disa për laptopë. Shumica e lexuesve të brendshëm të kartave kanë shumë porta dhe është e zakonshme të gjesh lexues që mbështesin karta memorie SD, MMC, CF, MD, XD, TF dhe M2. Disa lexues të brendshëm të kartave vijnë me lojëra elektronike të tjera, si disqe USB, ESATA dhe fole audio 3.5 mm përveç vendndodhjeve të kartave. Karakteristika të tjera të përparuara në disa lexues përfshijnë mbështetjen për transferimin e skedarëve kartë në kartë dhe LCD që tregojnë temperaturën e CPU-së dhe shpejtësinë e ventilatorit.

Lidhni Një Kartë Me Pajisjen Tuaj Celular Duke Përdorur Një Lexues Kartash OTG

Lexuesit e kartave multimediale On-The-Go (OTG) ju lejojnë të përdorni të dhënat në kartën tuaj nga një smartphone ose tabletë. Këta lexues janë të ngjashëm me lexuesit e jashtëm të kartave PC, por ata kanë lidhje mikro USB në vend të lidhjeve të zakonshme USB. Të ngjashëm me lexuesit e jashtëm të kartave të kujtesës kompjuterike, lexuesit OTG vijnë në formate me tel dhe pa tel. Përdoruesit të cilët merren me karta të ndryshme kujtese duhet të zgjedhin karta me shumë fole që mbështesin SD, MMC, M2, TF dhe formate të tjera. Disa karta OTG kanë porta USB, të cilat mund të zgjerojnë opsionet e lidhjes së pajisjeve mobile.

Llojet e Lexuesve Të Kartave Të Kujtesës

Lexuesit e kartave të kujtesës vijnë ose me një prizë të integruar për lidhje, ose si një kuti me lojëra elektronike që marrin kartat, dhe me prizën e lidhësit në fund të një kablli. Lexuesit janë në dispozicion si lexues të vetëm të kartave, të cilat mund të trajtojnë vetëm një lloj lexuesish të kartave ose multi-kartave. Këto ndryshojnë nga lexuesit e dyfishtë në modele me lojëra elektronike të shumta që mund të marrin pothuajse të gjitha llojet e kartave.

Shumica e modeleve janë lexues të kartave USB. Ato lidhen me portat standarde USB 2.0, me shumë gjithashtu të përputhshme me standardin më të ri, më të shpejtë, USB 3.0. Nëse përdorni një kompjuter Apple, do t’ju duhet një model me një lidhës të përputhshëm Lightning. Ky mund të jetë një model i dedikuar ose një lexues kartash që përmban të dy lidhjet USB dhe Apple.

Si Të Zgjidhni Lexuesh Kartash Të Kujtesës

Kur zgjidhni një lexues të kartave të kujtesës, sigurohuni që ai të pranojë llojin e kartës që përdorni rregullisht. Ka mbi njëzet lloje të ndryshme të kartave, me kartat SD dhe microSD që janë më të njohurat. Lexuesit e kartave SD gjithashtu mund të punojnë me microSD përmes një adaptori të thjeshtë.

Konsiderata tjetër është nëse duhet zgjedhur një model kompakt që merr vetëm një lloj karte, siç është lexuesi i kartave MicroSD ose lexuesi i kartave CF. Këto janë një zgjidhje e mirë nëse punoni vetëm me një lloj karte. Investimi në një lexues universal të kartave ju lejon të trajtoni karta nga të gjitha pajisjet, duke përfshirë telefonat mobil dhe pajisje të tjera.

Një faktor tjetër kryesor për të parë është shpejtësia e transferimit. Kartat SDHC të klasit 10 janë të mira për përdorim të përgjithshëm. Sidoqoftë, nëse punoni me skedarë të mëdhenj të imazhit, ose kryeni regjistrim video 4K, do t’ju duhet një lexues me shpejtësi të lartë, i cili mund të punojë me modele të tilla si kartat e kujtesës PRO CFast 2.0 nga SanDisk.