Libra për Fëmijë në Shitje – Bli Online

Zhvillimi i aftësive të mprehta të leximit me libra për fëmijë nuk është i rëndësishëm vetëm për suksesin e një fëmije në shkollë, por mund të jetë gjithashtu një aktivitet argëtues për ta bërë së bashku me shokët/ shoqet ose diçka që ata do ta shijojnë si një argëtim të qetë ndërkohë që plaken.

Libra për Fëmijë në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing the single result

Showing the single result

Duke kuptuar rolin që luajnë librat në jetën e fëmijëve, Karma. al rezervon një gamë gjithëpërfshirëse të librave për fëmijë të përshtatshëm për moshën, nga prekja dhe ndjesia te rimat e çerdheve, librat me ngjyrosje dhe librat e trilluar për fëmijë, për t’ju ndihmuar t’i mbështesni në çdo hap të rrugës së tyre.

Blerja e librave për fëmijë në internet nuk mund të jetë më e lehtë pasi ne kemi grupuar departamentin e librave për fëmijë në kategori specifike të moshës, duke renditur tituj të përshtatshëm brenda secilës kategori vetëm në Karma. al.

Në kategoritë e moshës 0-2 dhe mosha 3-5 ju do të gjeni libra zhvillimi për fëmijë të tillë si libra për kohën gjatë banjës, tharjes dhe pastrimit, dhe libra për zhvillimin e gjuhës midis shumë të tjerëve. Këto tituj stimulojnë shqisat dhe ndihmojnë zhvillimin e hershëm të fëmijërisë.

Për moshat 6-8 vjeç, deri tek adoleshentët, ne kemi një shumëllojshmëri librash me trillime për fëmijë me kategori të njohura si Disney, Storieman, Harry Potter dhe vargjet gjithnjë e më të famshme Dr. Seuss, Hunger Games dhe Twilight.

Ju gjithashtu do të gjeni njoftime të reja për shtyp dhe librat bestseller për fëmijë në Karma. al me një gamë të zgjedhur të librave elektronikë për fëmijë dhe librave audio për fëmijë. Me kaq shumë libra për të zgjedhur për fëmijët, patjetër që do të gjeni atë që është i përsosur për fëmijën tuaj në Karma. al!

Autorë dhe Ilustrues të Famshëm për Fëmijë

Autorë Popullorë të Fëmijëve

Julia Donaldson

Librat që përfshihen: The Gruffalo, Room on the Broom dhe Stick Man.

David Walliams

Librat që përfshihen: Gangsta Granny, Mr. Stink dhe Djali me Veshje.

Jacqueline Wilson

Librat që përfshihen: The Suitcase Kid, The Story of Tracy Beaker dhe Dustbin Baby.

Cressida Cowell

Librat që përfshihen: Seritë e Si të Trajnoni Dragoin Tuaj dhe Seritë Emily Brown.

Eric Carle

Librat që përfshihen: Vemja shumë e uritur, dhe ariu i murrmë, çfarë shihni? etj.

Ilustruesit e fëmijëve

Chris Riddell

Librat që përfshihen: seritë e Goth Girl, seritë e Ottoline dhe Muddle Earth.

Quentin Blake

Librat që përfshihen: Mister Magnolia, Zagazoo dhe Fantastic Daisy Armitage.

Sarah McIntyre

Librat që përfshihen: Dinosauri Polic, Ka një Peshkaqen në Banjë dhe Jampires.

Oliver Jeffers

Librat që përfshihen: Dikur një alfabet, Si të kapni një yll dhe të humbur dhe të gjetur.

Rebecca Cobb

Librat që përfshihen: Halla Amelia, Diçka-ja dhe Mumja që Mungon.

Gjenerata e Youtube-it

Pewdiepie

Debutimet nga YouTube-ri më i madh me: Ky Libër Ju Do.

Zoe Sugg

Dy romanet e Zoella-s janë këtu: Vajzat Online dhe Vajzat Online: Në Turin 2.

Carrie Hope Fletcher

Motra e madhe e agonisë në internet me librin e saj rreth rritjes, Gjithçka Që Di Tani.

Tyler Oakley

Shikoni Tyler për gjithçka që dëshironi këtu me librin e tij.

Alfie Deyes

Merrni Alfie’s Bookless Point dhe vazhdimin e tij, Bookless Point 2 këtu.

Autorë klasikë të fëmijëve

Judith Kerr

Librat që përfshihen: Tigrin Që Erdhi Tek Çaji dhe Mog, Macja harraqe.

Roald Dahl

Librat që përfshihen: Matilda, Charlie, dhe Fabrika e Çokollatave, dhe George’s Marvelous Medicine.

Dick King-Smith

Librat që përfshihen: Delja-Derrkuce, Hodgeheg dhe The Swoose.

A. A. Milne

Librat që përfshihen: Winnie-the-Pooh, Tani Ne Jemi Gjashtë dhe Kur Ishim Shumë të Rinj.

Enid Blyton

Librat që përfshihen: Pesë të Famshëm, Shtatë Sekrete dhe Kullat Malory.

Dallimi midis Librave për Fëmijë dhe Librave për të Rritur 

Librat për fëmijë janë zakonisht për para-adoleshentët, për grupmoshat që fillojnë nga 6 vjeç dhe shkojnë deri në 12 vjeç. Karma. al ka një nga koleksionet më të mëdha të librave për fëmijë; ky koleksion përfshin libra që ndihmojnë në rritjen e aftësive sasiore të fëmijës suaj, si dhe aftësive gjuhësore. Karma. al gjithashtu ka një koleksion të madh të librave të trilluar dhe letërsi artistike për fëmijë. Sidoqoftë, nuk është botimi i vetëm që del me libra për fëmijë; shtëpitë e tjera botuese gjithashtu mburren me veprat e shkrimtarëve të famshëm të librave për fëmijë. Disa libra të famshëm për fëmijë që mund të gjeni në internet janë Seria Magjike e Autobusëve, seritë e Famous Five, seritë e Secret Seven, etj.

Nga ana tjetër, librat e rinj për të rritur, janë libra që eksplorojnë tema më të pjekura dhe paksa komplekse, pasi, në këtë moshë, fëmijët fillojnë të artikulojnë mendimet e tyre, dhe për këtë arsye u duhen libra që mund t’i ndihmojnë ata të bëjnë një pyetje dhe të rriten. Librat për adoleshentë mund të përmbajnë libra jo-trillues si seria e Supës me Pule për shpirtin që trajtojnë histori të njerëzve në jetën reale. Sidoqoftë, trillimi për adoleshentët është një temë e popullarizuar dhe fëmijët zakonisht bëhen konfuzë ndërmjet zgjedhjeve për sa i përket seteve të librave të trilluar. Disa libra të famshëm të trilluar për adoleshentët përfshijnë libra si Vëllimet e Plota të Aventurave të Sherlock Holmes, Agatha Christie, Seritë e Muzgut, etj.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se disa seri ose romane individuale mund të konsiderohen të përshtatshme për të dy kategoritë e fëmijëve si parashkollorët po ashtu dhe adoleshentët. Disa shembuj të librave të tillë përfshijnë emra si Tom Sawyer, Seria Harry Potter, seria Percy Jackson, Kane Kronikat ndër të tjera.

Pyetjet e Bëra më Shpesh

Cilët janë librat më të mirë për fëmijët 2 vjeç?

Përrallat e vegjëlve të testuar nga mësuesit: 15 librat më të mirë për një-dhe-dy-vjeçarë:

 • Gjithë Botën
 • Ari i kaftë, Ari i Kaftë, Çfarë Shihni?
 • Anije Cirku.
 • Dragons Love Tacos.
 • Hesht!
 • Te Dua Sepse Je Ti.
 • Të dua Fytyrë e Qelbur.
 • Kamion i Vogël Blu.

Çfarë bëni me librat e përdorur për fëmijë?

10 mënyra për të ricikluar librat tuaj të vjetër:

 • Dhuroni në bibliotekën tuaj lokale. Sillni librat tuaj të përdorur butësisht në bibliotekën tuaj lokale.
 • Dhuroni për një bamirësi lokale. 
 • Bëni disa etiketa dhuratash.
 • Ricikloni librat tuaj të papërdorshëm.
 • Mund t’i shisni ata ose dhurojini në internet.
 • Bëni një kuti “Libra falas”.

A vlejnë ndonjë gjë për librat e vjetër?

Një libër i vjetër që po copëtohet do të ketë pak vlerë. Botimet e para kërkohen nga koleksionuesit e librave dhe një botim i parë zakonisht është më i vlefshëm sesa një printim i mëvonshëm. Një botim i parë i nënshkruar nga autori do të ketë vlerë edhe më të madhe.

A mund të dhuroj libra në bibliotekën time lokale?

Biblioteka juaj lokale mund të sigurojë udhëzime të pranueshme për dhurimet. Shumica e bibliotekave publike në Shtetet e Bashkuara pranojnë libra dhuratë me kusht që biblioteka të jetë e lirë të vendosë nëse do ta mbajë librin në koleksionin e bibliotekës, ta vendosë atë në një shitje libri për të mbledhur fonde për bibliotekën, ose ta hedhë poshtë.