Lodra në Shitje – Bli Online

Lojërat dhe lodrat sjellin argëtim, të qeshura dhe buzëqeshje në shtëpinë e çdo familjeje. Është një mënyrë e shkëlqyr për të kaluar kohë cilësore së bashku, të relaksoheni dhe të shijoni sfidimin dhe inkurajimin e njëri-tjetrit.

Lodra në Shitje - Bli Online
Show Filters

Showing all 9 results

Showing all 9 results

Ekspertët e Karma.al kanë krijuar këtë listë të gjerë të shitësve me pakicë dhe aksionistëve, kështu që ju të mund të merrni disa klasikë nostalgjikë dhe të eksploroni se çfarë ka të re.

Ditëlindjet dhe raste të tjera të veçanta janë një mundësi ideale për të dhuruar një lodër. Ka kaq shumë mundësi për të zgjedhur, prandaj bëni hulumtimin tuaj dhe zbuloni se çfarë po shijon fëmija në atë kohë. Një mënyrë tjetër e mirë për të gjetur se çfarë mund të përshtatet është të kontrolloni udhëzuesin e moshës në artikullin që keni zgjedhur, në mënyrë që të jeni i sigurt se është i përshtatshëm.

Artikujt arsimorë ndërthuren me argëtimin e të mësuarit, kështu që ju mund të keni aftësi për të voglin tuaj në matematikë, anglisht, shkencë dhe lëndë të tjera thelbësore, pa u ndjerë sikur ata po bëjnë detyra shtëpie.

Momentet familjare të kaluara gjatë një lojë klasike në bord janë një mënyrë e shkëlqyer për të kaluar mbrëmjet e dimrit kur moti nuk lejon shumë më tepër. Shkundja e pjesëve të një enigme për të cilën familja mund të punojë së bashku përbën një sfidë, kërkon punë ekipore dhe është vërtet shpërblyese pasi të përfundoni. Ky lloj aktiviteti mund të shtrihet gjatë ditëve ose javëve.

Darkat dhe mbrëmjet e darkave të kaluara në shtëpi me miqtë janë shumë më të gjalla kur ka lojëra në krah. Sfidat lozonjare dhe rivaliteti i ekipit i shton argëtimin ndërkohë që letrat goditen në tryezë dhe zarat rrotullohen.

Pasi të keni gjetur një përzgjedhje lojërash dhe lodrash të jeni të sigurt që këto lojra dhe lodra do të sjellin buzëqeshje në fytyrat e të dashurve tuaj gjithmonë sa herë bashkoheni për të luajtur.

Lodrat e Duhura në Moshat e Duhura

Gjithmonë lexoni etiketat për t’u siguruar që një lodër është e përshtatshme për moshën e fëmijës. Udhëzimet e botuara nga Karma.al dhe grupe të tjera mund t’ju ndihmojnë të merrni ato vendime blerjeje.

Sigurohuni që të merrni parasysh temperamentin, zakonet dhe sjelljen e fëmijës suaj sa herë që blini një lodër të re. Edhe një fëmijë që duket i avancuar krahasuar me fëmijët e tjerë të së njëjtës moshë nuk duhet të përdorë lodra të destinuara për fëmijë më të rritur. Nivelet e moshës për lodrat përkatëse përcaktohen nga faktorët e sigurisë, jo nga inteligjenca ose pjekuria.

Aktivitete të Shpejta për Fëmijë në Kohën e Tyre të Lirë

Kaloni disa minuta

Këto aktivitete mund të kalojnë kohën pa pasur nevojë për rekuizita të çfarëdo lloji. Në vend të kësaj, ato janë gjëra të thjeshta që mund ta mbajnë bisedën të karikuar duke mbajtur fëmijën tuaj të zënë për disa minuta në të njëjtën kohë.

 • Vizatoni me gisht një letër në kurriz ose krah të fëmijës tuaj dhe shikoni nëse ata mund ta marrin me mend. Ndërroni rolet dhe shikoni nëse mund ta merrni me mend letrën.
 • Shikoni për gjërat nga dritarja dhe luani “Unë spiunoj”.
 • Sekretet e pëshpëritjes, si budalla dhe serioz.
 • Thuaj “Më trego tre gjëra që ke bërë sot” dhe bëj pyetje gjatë rrugës për të zgjatur kohën që duhet.
 • Bëni që fëmija juaj të përmendë të gjithë shokët e tij të klasës. Pas këtij testi, shihni sa njerëz mund të emërojë fëmija juaj në familjen tuaj të gjerë ose sa ditëlindje mund të kujtojë fëmija juaj.
 • Pyesni për gjërat e preferuara të fëmijës suaj. Filloni me një shfaqje televizive, film, libër, ngjyra, lojë, kafshë ose mik.
 • Jepini fëmijës tuaj emrin e një sendi dhe pyesni se çfarë ngjyre ka, me çfarë shkronje fillon, çfarë forme ka dhe nëse është e rëndë apo e lehtë.
 • Përsëritni ato që thotë personi tjetër; përsërit atë që thotë personi tjetër.
 • Shikoni kush mund të shkojë më gjatë pa folur.

Luaj një Lojë të Shpejtë Plot Argëtim

Ka shumë lojëra të shkëlqyera që argëtojnë fëmijët pa fund. Tani do të ishte një kohë e përsosur për t’i luajtur ato. Nëse fëmija juaj nuk ka luajtur një nga këto lojra më parë, ju mund të merrni  edhe disa minuta kohë duke shpjeguar rregullat.

 • Luaj një lojë të “Guri, Letra dhe Gërshëra”.
 • Luftoni krahun ose gishtin e madh për disa minuta për t’i mbajtur ata duar të vegjël. Ju gjithashtu mund të grumbulloni duart, grushtet ose krahët njëra mbi tjetrën, duke tërhequr dorën në pjesën e poshtme dhe duke e sjellë atë lart.
 • Luaj tortë me petë ose mësoji fëmijës tënd disa lojëra me duartrokitje. Ju gjithashtu mund të kërkoni që fëmija juaj t’ju mësojë disa lojëra me duartrokitje që mësoi në shkollë.
 • Luaj një lojë zbavitëse si “20 pyetje” ose “Shkova te …”. Një lojë “e vërteta ose guxoni”, “thotë Simon,” ose charades funksionon në disa raste, gjithashtu.
 • Flisni latinisht ose krijoni kodin tuaj sekret.
 • Jini imazhe pasqyre të njëri-tjetrit me një person që drejton lojën.
 • Hidhni një top imagjinar nëse hapësira ju lejon dhe kontrollojeni nga mundësia se mund të dalë nga kontrolli.

Zgjedhja e Lodrave të Duhura për Moshën e Duhur:

 • Rekomandimet e moshës për lodrat mund të jenë të dobishme sepse ato ofrojnë udhëzime për sa vijon:
 • Siguria e lodrës (për shembull, nëse ka ndonjë rrezik të mundshëm për t’u mbytur),
 • Aftësia e një fëmije për të luajtur me lodrën,
 • Aftësia e një fëmije për të kuptuar se si të përdorë një lodër,
 • Nevojat dhe interesat në nivele të ndryshme të zhvillimit të fëmijës.

10 Këshilla për Blerjen e Lodrave:

Këtu janë sugjerime për t’ju ndihmuar të zgjidhni lodra të sigurta dhe të përshtatshme për fëmijën tuaj.

 • Lexoni etiketën. Etiketat paralajmëruese japin informacion të rëndësishëm për mënyrën e përdorimit të një lodre dhe për cilat mosha është e sigurt lodra. Sigurohuni t’i tregoni fëmijës tuaj se si ta përdorë lodrën në mënyrën e duhur.
 • Tregoni Kujdes. Sigurohuni që të gjitha lodrat dhe pjesët të jenë më të mëdha se goja e fëmijës tuaj për të parandaluar mbytjen.
 • Shmangni lodrat që gjuajnë objekte në ajër. Ato mund të shkaktojnë dëmtime serioze të syve ose mbytje të fëmijës.
 • Shmangni lodrat me zë të lartë për të parandaluar dëmtimin e dëgjimit të fëmijës suaj. Shikoni 10 këshilla për të ruajtur dëgjimin e fëmijës suaj gjatë pushimeve.
 • Shikoni për lodra të mbushura që janë bërë mirë. Sigurohuni që të gjitha pjesët janë të ngushta dhe qepjet dhe skajet janë të sigurta. Duhet gjithashtu të lahet në lavatriçe. Hiqni çdo shirit të lirë ose tela për të shmangur mbytjen ose gërvishtjen e fëmijës. 
 • Blini lodra plastike të forta. Lodrat e bëra nga plastika e hollë mund të prishen lehtë.
 • Shmangni lodrat me materiale toksike që mund të shkaktojnë helmim. Sigurohuni që etiketa të thotë “jo toksike”.
 • Shmangni kompletet e hobit dhe kompletet e kimisë për çdo fëmijë më të ri se 12 vjeç. Ato mund të shkaktojnë zjarre ose shpërthime dhe mund të përmbajnë kimikate të rrezikshme. Sigurohuni që fëmija juaj i rritur të dijë se si të trajtojë në mënyrë të sigurt këto lloj lodrash.
 • Lodrat elektrike duhet të jenë ” të Miratuara”. Kontrolloni etiketën për t’u siguruar.
 • Bëni kujdes kur blini lodra fëmijësh për të luajtur në krevat. Sende të buta, shtroja të lirshme ose ndonjë send që mund të rrisë rrezikun e bllokimit ose mbytjes duhet të mbahen larg krevatit. Çdo lodër e varur në krevat fëmijësh (celularë, palestra për grazhd) duhet të jetë jashtë mundësive të foshnjës dhe duhet të hiqet kur fëmija juaj fillon të shtyjë për herë të parë mbi duart dhe gjunjët e tij ose kur fëmija është 5 muajsh, cilado që ndodh e para. Këto lodra mund të mbysin një foshnjë.